НОВОСТИ

Додик упозорава: Уставни суд БиХ поново ће донијети одлуку на штету Српске (ВИДЕО)

22/09/2021

Уставни суд БиХ разматраће сутра захтјев седам делегата Вијећа народа Републике Српске за оцјену уставности Закона о шумама Републике Српске. Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упозорава да ће Суд, у којем сједе и странци, поново донијети одлуку на штету Републике Српске и њене имовине.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Додик је рекао да, иако у Уставу пише да све што директно није дато БиХ припада ентитетима и тамо не пише да су дате шуме, постоје три странца који су од европског суда послати и заједно са два муслимана у том суду БиХ чине већину и доносе одлуке.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на ОВОМ ЛИНКУ

 

– Основни доказ да ли смо ми нормални по њима или нисмо јесте да ли подржавамо такву ненормалност. Као што видимо везано за ситуацију на сјеверу Косову и Метохији. То је иста прича коју смо преживјели прије 10, 15 година. Исто су нам у једном тренутку наметали причу о таблицама, саобраћајним дозволама, о пасошима – подсјетио је Додик.

Он је оцијенио да се онима који то намећу мора показати да не постоји воља српског народа за њихове егзибиције и експерименте.

– БиХ је немогућа земља, БиХ је у расулу, БиХ само живи да би неки тамо набијеђени бирократа у некој канцеларији негдје у Европи или Америци био задовољан, јер он, Боже сачувај, далеко боље разумије ситуацију у Бањалуци од мене који живим тамо – закључио је Додик.

Остале Вијести