НОВОСТИ

Додик: У БиХ не постоји високи представник

30/11/2021

У БиХ не постоји високи представник и нема ОХР-а, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у емисији Други угао.

 

Други угао, Милорад Додик

 

– То је завршена тачка. Прочитао сам биографију Кристијана Шмита и она је сјајна. Не можете дуго да се одржите у њемачкој политици, а да немате квалитет. То је несумњиво, али како сте могли да пристанете на то да дођете овдје и кажете ја сам високи представник, а нисте именовани у Савјету безбједности Уједињених нација. Играте неку игру. Сад очекујете да ћу да вас признам, наравно да нећу – поручио је Додик.

Додао је да Шмита неће признати ни Република Српска као потписница Анекса 10, а то, каже, није неважно.

– Можете ви то да игноришете, да не треба са нама да се разговара, да се са нама само управља, и то је у реду, али до неког нивоа. Али то сад више не може да прође – истакао је Додик.

Поновио је да Шмит није високи представник и да не траба лажно да се представља.

– Шмит је без легитмитета допутовао у БиХ, а његов извјештај није разматрао Савјет безбједности јер су се томе успротивиле Русија и Кина. То је био и кључни моменат када је ријеч о постојању ОХР-а у БиХ, чији је рад покушао да замијени Уставни суд, који је доносио штетне одлуке по Републику Српску – рекао је Додик.

Истакао је да институције на нивоу БиХ не функционишу од почетка године, а већи проблеми су од јула. Није усвојен ни буџет, што јасно показује у каквом стању је БиХ. За то вријеме Српска је показала да има стабилне институције, буџет и политику.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести