НОВОСТИ

Додик: У НСРС поништити све изван Устава и Дејтона

23/09/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је данас, поводом одлуке Уставног суда БиХ да шуме Републике Српске нису њено власништво, позвао да сви доносиоци одлука у Народној скупштини Републике Српске пониште све што је изван Устава и Дејтонског споразума.

 

Милорад Додик

У НСРС поништити све изван Устава

 

“Позивам све људе у Републици Српској да схвате озбиљност ситуације, а оне који доносе одлуке да се окупимо и идемо у Народну скупштину Републике Српске и да све што је ван Устава поништимо у Републици Српској, да кажемо да хоћемо да прихватимо дејтонску БиХ”, рекао је Додик.

Коментаришући то што је Уставни суд БиХ утврдио да поједине одредбе Закона о шумама Републике Српске нису у складу са Уставом БиХ, и то у дијелу у којем се наводи да су шуме власништво Српске, Додик је оцијенио да се бриселске дипломате увијек нешто журе и “гурају своје”.

“Увијек су у свим препорукама које смо имали до сада из ЕУ, увијек је то било оно што смо могли да чујемо раније у Сарајеву да је назначено да ће баш тако бити и тај захтјев да нам испоставе. Немојте ви да нам правите земљу. У тој БиХ ми нећемо да будемо”, рекао је Додик.

Он је поручио да Републику Српску не занима никакав високи представник, поготово овај који се лажно представља, који би доносио неке одлуке.

“Видик да данас пише неко писмо како ће нешто да тражи. Шта он има са платама, шта он им с тим стварима. Нека то рјешава у својој земљи, а не код нас”, рекао је Додик.

 

ИЗВОР: Независне новине

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести