НОВОСТИ

Додик: Шаровићу треба појашњење око чега се води политичка борба (ВИДЕО)

14/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је данас у Источном Сарајеву лидера СДС-а Мирка Шаровића на дијалог како би му објаснио разлоге због којих се за Републику Српску води тешка политичка борба.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Након што је Шаровић рекао да је чуо изјаву предсједника Србије Александра Вучића да ће странци до прољећа тражити нестанак Републике Српске, али да није чуо да ли је власт у Српској крива и колико за овакво стање у БиХ, Додик је упитао зар Вучић треба да му каже да се већ 20 година покушава укинути Република Српска.

– То је уопште позната ствар и то се покушава на разне начине – голим насиљем, поквареним, прикривеним мјерама Уставног суда БиХ у овом времену… То се чини без оклијевања и то се види – указао је лидер СНСД-а.

Додик се на данашњој конференцији за новинаре захвалио Вучићу за бригу за Републику Српску.

– Захваљујући нашим упозорењима он је спознао да се то дешава, а не Шаровић који нема времана да оде у Београд, осим да обави приватне послове, боравећи стално у британској, америчкој или њемачкој амбасади – рекао је Додик.

 

Он је изразио чуђење да човјек који је толико година у политици изађе недавно у јавност и каже да ова власт ништа није урадила.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на овом ЛИНКУ

 

– Знам да су се неки његови рођаци лијечили у Болници “Србија” и он зна да је то направила Влада Републике Српске. Не вјерујем да се није провозао путем од Лукавице до Јахорине да погледа то чудо које се, у инвестиционом смислу, горе дешава. Јахорина је данас, послије Београда на води, локалитет највећег улагања на Балкану – истакао је Додик.

 

Он је рекао да то сви виде и да су поносни на то, осим Шаровића.

 

– Данас је квадратни метар земљишта на Јахорини скупљи него у центру Бањалуке, што говори о томе да смо предано радили на економији и да у задњем тромјесјечју имамо повећање домаћег производа до 10 одсто и да смо прешли просјечну мјесечну плату од 510 евра, што говори о томе да је увоз покривен нашим извозом 80 одсто, а био је 30 одсто за вријеме Шаровића и његове памети – навео је српски члан Предсједништва БиХ.

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на овом ЛИНКУ

 

Додик је рекао да му је “Шаровић признао да већину његових саопштња пише “БН телевизија” и да он то не може да оспори.

– И сад дођете у позицију да он и БН телевизиј` каже није тако, али сам ја свједок да јесте – потврдио је он.

Додик је позвао Шаровића на дијалог да му објаснимо разлоге због чега се води политичка борба за Српску.

– Ја ово не радим због мог комодитета и људи око мене. Да хоћу комодитет био би безличан као он. Ово је тешка политичка борба коју водимо и ја нисам несвјестан изазова који ме чекају, али сам добро процијенио и прорачунао да сви изазови могу да иду на мене и моје сараднике, а да на Републику Српску неће ићи – поручио је он.

Додик каже да Шаровић рачуна да ће његови спонзори из америчке, њемачке и британске амбасаде да га смијене, како би лидер СДС-а постао важан. Он је подсјетио да Шаровић није побједио ни на свом гласачком мјесту у Источном Сарајеву.

Остале Вијести