НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Додик: Шмита, који се лажно представља, не звати високим представником

10/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је данас медије и јавност у Србији да Кристијана Шмита не називају високим представником, јер се лажно представља као високи представник и на ту функцију је дошао нелегитимно.

 

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

„Високи представник не постоји. Овај садашњи не може да буде прихватљив. По медијима у Србији видим да се често помиње термин високи представник. То није тачно и молим вас да га у Србији не називате тако“, рекао је Додик у Београду на трибини “Инцков закон – крај Српске или распад БиХ”.

Српски члан Предсједништа БиХ је рекао да Шмит глуми да је високи представник и да ће морати да предузме нешто снажно и јако да би показао да јесте, али да ће се видјети да није.

Додик каже да све што се дешава у вези са институцијом високог представника у БиХ од међународног фактора окупљеног око Велике Британије и Америке, уз још неке земље, представља одмазду према Републици Српској.

„Мислим да томе долази крај. На крају крајева није ни /амерички предсједник Џозеф/ Бајден нешто што ће дуго да траје. Он има мандат још три године, па ћемо сачекати. Можда се појави неки нови Трамп. Ако се појави неки нови Трамп, у првој години /његовог мандата/ треба прогласити независност Републике Српске и онда ћемо видјети даље“, рекао је Додик.

Он је рекао да је увјерен у постојање Републике Српске и у то да ће Српска једног дана, уз слагања минималних међународних политичких консталација, бити независна држава, јер БиХ нема шансу и није успјела да оживи масовном војном, политичком и финансијском акцијом која се дешавала у прошлости.

Додик је указао да никада није било мање повјерења у БиХ као што је то данас и нагласио да постоји увјерење муслимана да само они данас имају право у БиХ.

„Наравно, то је једна илузија коју сами шире и која нигдје неће бити остварена. У суштини, ништа не могу да ураде у Бањалуци, а ми можемо да урадимо у Сарајеву у политичком смислу. Они билдују мишиће на тој причи и на тој превари за свој народ“, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да су Срби државотворан народ, а да то Бошњаци нису, те подсјетио да су га у Сарајеву пријавили када их је назвао поданицима.

„Јесу поданици, јер како ћете објаснити ситуацију да долази човјек да управља вама, а ви њему правите спектакл, постављате црвени тепих и прихватате га као намјесника. То је несхватљива ствар, за разлику од нас Срба који то никада нисмо прихватили ни када су долазили са оружјем ни без њега. Нећемо ни сад и то је разлика“, рекао је Додик.

Он је указао да је стога важно причати да у БиХ не можемо живјети заједно.

„Зашто не причамо да можемо да живимо једни поред других и одвојено у БиХ. Мислим да би то била већа гаранција Балкану, него овако стално трвење из кога може да испадне нека варница“, рекао је Додик.

Он је навео да странцима у БиХ нису ваљали ни Радован Караџић, ни Ратко Младић, ни Драган Калинић, нити један други функционер у Републици Српској од када она постоји.

„Ја сам провлачен кроз 14 процеса са истом оптужбом да сам лопов и криминалац и никада ми ништа нису пронашли. Хајде пронађите или престаните да о том причате. Ево, поново се прича, па ће опет нешто да измислите“, рекао је Додик.

Он каже да се људи оптуже, дисквалификују, па прођу двије године, пропадну породице, и само се траже поданици.

„Има људи који на то не пристају и неће да пристају и то је тај механизам на којем они хоће да сачувају Босну. То је немогуће“, рекао је Додик.

Он је нагласио да генерације које данас стасавају немају никакве везе са БиХ и начином живота од раније и другачије су формирали своју свијест.

„Могу Британци да нађу неких шест, седам Срба, Хрвата, Бошњака, па да кажу, видите како су лијепи и згодни, причају исто и тако даље, али то је драматична мањина која се не може ни у проценту изразити. Апсолутне већине су подјељене и немају додира“, рекао је Додик.

Он каже да се ни Југославија није могла сачувати, а камоли БиХ.

„БиХ је један озбиљан концентрациони логор. За разлику оних гдје постоје жице и не дају да изађу, овдје су отворили границе и рекли – бјежите, зато што им тамо требају млади људи да раде, а нама би овдје убацили мигранте“, рекао је Додик.

С тим вези, Додик каже да се Српска супроставила покушајима да се мигранти стационирају на њеној територији, те да је због тога за странце “некооперативан и треба да буде склоњен”.

„Имам право да браним наше интересе. Имам право да кажем шта Републици Српској одговара, а шта не одговара. Осим тога, ми смо организовали систем у којим се ни један мигрант не може појавити на прво виђење у Српској. Он је препознат и депортиван према Федерацији БиХ“, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истиче да не губи осјећај за реалност, али да сва добра воља коју је имала Српска ништа није дала, већ се само губила још више.

„Овако, како ствари стоје, намјештено је да изгубимо још. Изгубити још значи да нема Републике Српске“, рекао је Додик.

 

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести