НОВОСТИ

Жунић: ЦИК попуњена кадровима из партијских структура

12/10/2022

Јасно је да се из преписке Смиљане Моравац Бабић види да је ЦИК попуњена са кадровима који су дошли из партијских структура и који још дјелују партијским структурама, рекао је шеф клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Српске Игор Жунић.

 

Игор Жунић

Игор Жунић

 

“То за нас није ништа ново нити непознато, сам избор нелегалног ЦИК-а који није обављен по конкурсу то говори”, рекао је Жунић те додао:

“Сви знамо да је господин Јован Калаба један од важних људи у ПДП-у и то је зна читава јавност. Ми смо и раније упозоравали да ЦИК, која треба да води поштен и регуларан изборни процес, мора да буде састављена од професионалаца, ми у овом тенутку имамо ситуацију да партијски људи управљају изборним процесом и очекивати је ово све што се сада дешава”.

Жунић истиче да је јасно да ЦИК са својим партијским кадровима из ПДП-а и СДС-а покушава да направи кризу у Републици Српској и да поништи оно што су народ и грађани изабрали.

“Господин Калаба је више година био функционер ПДП-а, колико знам он је у Статутарној комисији ПДП-а и човјек је који управља политиком ПДП-а, сада се налази на неком мјесту гдје треба да броји гласове и оправдана је сумња не само нас из СНСД-а већ читаве јавности како то може да буде један објективан процес ако имамо проблем у изборном процесу, ако имамо проблем у одређивању народне воље, онда дефинитивно имамо проблем у читавој заједници БиХ”, рекао је Жунић те додао:

“Сигуран сам да ово што је ПДП и СДС започео, ову практично обојену револуцију, грађани неће прихватити”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести