НОВОСТИ

Замјеник предсједника руске Владе у посјети Србији

06/10/2021

Замјеник председника Владе Руске Федерације и копредсједник руског дијела Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије Јуриј Борисов започео је дводневну радну посјету Србији.

 

Замјеник предсједника руске владе Борисов у посјети Србији

 

Борисова, једног од најближих сарадника руског предсједника Владимира Путина, на београдском аеродрому “Никола Тесла” дочекао је српски министар без портфеља Ненад Поповић и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко.

Борисов и Поповић ће из Београда отпутовати на Златибор, гдје ће данас и сутра бити одржано 19. засједање Међувладиног српско-руског комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.

– Србија дочекује великог пријатеља наше земље и народа. Очекујем да потврдимо најбоље политичке односе двије земље, али и да отворимо нове перспективе за развој економских односа на стратешким основама – рекао је Поповић, копредсједник српског дијела Међувладиног комитета за сарадњу.

Током пленарног засједања Комитета биће разматрана актуелна питања из најважнијих области билатералне сарадње двије земље као што су трговина, енергетика, пољопривреда, грађевинарство и инфраструктура, здравство, одбрана, иновације, високе технологије и друге.

Другог дана посјете предвиђено је да се Борисов састане са предсједником Србије Александром Вучићем.

Остале Вијести