НОВОСТИ

Захарова: Њемачка и наоружава Приштину и упозорава на криминал

15/07/2021

Њемачко дјеловање на Косову и Метохији је противрјечно, имајући у виду да њемачко Министарство спољних послова упозорава на широко присутан организовани криминал у овој покрајини, а истовремено њемачки произвођачи оружја испоручују тамо велике пошиљке наоружања, рекла је портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова.

 

Марија Захарова

Портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова

 

Она наводи да њемачко Министарство спољних послова упозорава да се на Косову у приватним рукама налазе на стотине хиљада нелегалног оружја.

Захарова у објави на свом профилу на „Телеграм каналу” оцјењује да су новинари њемачког листа “Нојез Дојчланд” пронашли “знаке лаке подвојености личности у сопственој власти”.

Према њеним подацима, на сајту њемачког Министарства у дијелу препорука за одлазак у стране државе о Косову је написано да је ту “широко распрострањен криминал”.

Такође пише да се „на Косову у приватним рукама налазе стотине хиљада комада нелегалног стрељачког оружја, а да су фактори који ограничавају њихову употребу ниски”, преноси руска агенција РИА “Новости”.

Захарова је оцијенила даје то “апсолутно поштен опис ситуације у том криминалном региону, који једни називају “земљом могућности”, а други “црном рупом”.

– Тако се то често дешава када се уз помоћ западних покровитеља свјесно и циљано, без било какве правне основе, суверене државе насилно цијепају – навела је Захарова.

У том контексут, додала је она, у медијима је процурило писмо произвођача наоружања “Хеклер и Кох” и Федералног савјета безбједности Њемачке о плановима да се покрајини Косово испоручи још једна партија аутоматског оружја у вриједности већој од пола милиона евра.

– Понављам „још једна”, што значи да ово није прва – истакла је Захарова.

 

#kosovo #njemacka #kriminal #naoruzanje

Извор: СРНА

Остале Вијести