НОВОСТИ

За српски народ важно да устоличење митрополита Јоаникија прође мирно

30/08/2021

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић оцијенио је да је за 180.000 Срба који живе у Црној Гори, али и за цијели регион, важно да устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу протекне мирно.

 

Никола Селаковић

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић

 

Селаковић је рекао да би волио да 5. септембра на Цетињу све прође у „Божијем миру, поретку и достојанствено” јер је то важно за све, прије свега за Србе који живе у Црној Гори.

„То су наша браћа и сестре. Ми са њима гајимо иста осећања. Свакоме желимо мир и онима који су етнички Црногорци и онима који су етнички Срби и уверен сам ће се изнаћи снаге и могућности да устоличење прође онако како треба”, рекао је Селаковић за Телевизију “Пинк”.

Устоличење митрополита црногорско-приморског Јаоникија заказано је за 5. септембар на Цетињу.

Томе су се супроставиле опозиционе странке предвођене, прије свега Демократском партијом социјалиста Мила Ђукановића, невладине организације и појединци, које траже да се устоличење измјести са Цетиња.

Митрополија црногорско-приморска је саопштила да ће се устоличење обавити под сводовима цетињског манастира, али без раније планираног свенародног сабора у жељи да пружи максималан допринос миру и стабилности Црне Горе и поштујући епидемиолошке мјере.

Остале Вијести