НОВОСТИ

Изетбеговић се поново обрушио на Републику Српску

04/02/2022

Људи у Српској ће доћи под санкције, па ће теже и лошије да живе. Тако је, између осталог, Бакир Изетбеговић говорио о Републици Српској, чије пуно име не може да превали преко уста, у контексту враћања надлежности Републици Српској. Поново је Изетбеговић помињао војни сукоб у коме Срби губе иако у Српској упорно говоре да никакви сукоби не долазе у обзир, нити ће их бити. Радује се Изетбеговић санкцијама, поготово оним економским. Призива међународну заједницу да на овоме не стане.

 

Bakir Izetbegović

Бакир Изетбеговић

 

 

“Ти су механизми покренути, то су спори точкови, који ће сасвим сигурно да иду даље. Чак и да закочи, да заустави неке ствари, по инерцији ће да наставе да иду”, рекао је Бакир Изетбеговић, предсједник СДА.

 

Гавран бошњачке политичке сцене славодобитно најављује санкције Републици Српској, чиме индиректно признаје да Република Српска није дио БиХ, јер ко би се иоле нормалан радовао да било ко посегне за кажњавањем дијела његове земље, одговара српски члан бх Предсједништва. Милорад Додик каже да Изетбеговић нема политичке одговоре на политичка питања, па би да своје неистомишљенике дисциплинује туђом силом и да то, како – тако, прикаже као своју политичку побједу.

“Изетбеговић је заборавио да кажњавање људи у Републици Српској гази трећу деценију, али то није помогло његовом остварењу сна о исламској држави, коју зове функционална БиХ. Зато бих му поручио да промијени приступ, да одустане од исламске државе, прихвати да су Срби и Хрвати једнако власници земље коју он својата и да више не пријети туђом силом”, изјавио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

А ударио је Изетбеговић и на Хрвате, прецизније, Драгана Човића. Њега криви за пропаст преговора у Неуму. Замјера му и доласке у Бањалуку. Ко је крив за неуспјех преговора, тврди Човић, довољно говори чињеница да су тек у недјељу ујутро бошњачке странке дале први приједлог међународним представницима о неком виђењу избора члана Предсједништва. Да дође у Бањалуку, каже, потреба је било више.

“Требало је припремити оно што слиједи, а то је укљученост и српског народа у преговоре и добро је с колегама размијенити стајалишта. Представио сам им што смо говорили у Неуму, јер су нас џентлменски пустили да сами одговарамо”, каже Драган Човић, предсједник ХДЗ-а.

Каже и Човић да се бошњачка политика заснива на томе како створити грађански концепт који је згодан за уши људи који долазе ван наших граница, а кроз бројност направити централизацију, унитаризацију Федерације и БиХ.

 

ИЗВОР: АТВ

Остале Вијести