НОВОСТИ

Илић: Важан сваки вид помоћи и подршке

05/06/2021

Сарадњу Бањалуке и српских општина у Федерацији БиХ /ФБиХ/ треба подићи на виши ниво јер је важан сваки вид помоћи и подршке овим локалним заједницама, изјавио је предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић.

 

Младен Илић

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић

 

Илић је, након састанка са делегацијама општина Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч, рекао да је договорен састанак који ускоро треба да буде одржан у једној од ових локалних заједница, на којем ће бити и делегација Бањалуке и високи функционери Српске.

 

“Желимо да заједнички дамо допринос овим људима који раде важан посао, а на тај начин и свим Србима у тим општинама у ФБиХ пружимо неопходну помоћ, што је и наша обавеза”, истакао је он.

 

Он је навео да ситуација у којој су ти људи у ФБиХ није нимало једноставна због много фактора, те да осјећа одговорност да као функционер града

и члан највеће политичке партије у држави сарадњу подигне на виши ниво.

 

Према његовим ријечима, Бањалука је носилац многих процеса када је ријеч о пројектима и свега оног што веже саму Српску.

 

Илић је навео да су владе Србије и Српске интензивирале пројекте како у Дрвару тако и у другим општинама, те додао да је овај састанак мотив више да и они покушају да додатно дају допринос свему.

 

Како је нагласио, сваки вид помоћи и сваки пројекат много значи и олакшава живот становницима у српским општинама у ФБиХ.

 

“Осјећам припадност њима, али само од тога не можемо да живимо. Треба да поставимо темеље здраве сарадње која је на високом новоу те да је покушамо унаприједити и учврстити”, рекао је он.

 

Српски делегат у Дому народа Парамента ФБиХ Горан Броћета рекао је да је много охрабрујуће оно што им је рекао Илић јер свака помоћ много значи.

 

“Живјети данас у Грахову, Купресу, Гламочу, Дрвару је веома тешко и сви знају какву борбу водимо у мирнодопским условима да бисдмо опстали на вјековним огњиштима”, рекао је он.

 

Он је додао да уз подршку људи као што су Младен Илић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и сви у власти у Српској и Србији, који чине надљудске напоре како би помогли, једноставно дају за право да Срби у ФБиХ буду охрабрени и имају наду у боље сутра.

 

Броћета је напоменуо да су српске општине у ФБиХ у нераскидивој вези са Србијом и Српском и њиховим институцијама и градом Бањалуком, а да је ово је само наставак континуитета сарадњње из протеклог периода.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести