НОВОСТИ

Инцко ријешио да се освети и ућутка Србе 

23/07/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да је одлазећи високи представник Вланетин Инцко ријешио да се освети свим народима у БиХ и да земљу коју није заволио, нити је било чиме добрим задужио, узнемири и подстакне расправе и подјеле.

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

 

„Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити или спријечена или игнорисана“, поручио је Вулин поводом одлуке Инцка да наметне допуну Кривичног закона БиХ којом се забрањује и кажњава негирање геноцида.

Вулин је истакао да се истина не може наметнути законом и да је Инцко ријешио да Србе ућутка и забрани им да говоре истину о грађанском рату у БиХ, саопштено је из МУП-а Србије.

„Шта ће се десити ако милион Срба из Републике Српске потпише петицију у којој сведочи да геноцида није било, хоће ли сви ићи у затвор и како ће се звати затвор у коме ће за истину страдати милион Срба, да ли ће се тај затвор звати БиХ?“, упитао је Вулин.

Вулин поставља питање да ли се забрана свједочења истине односи само на Србе у БиХ и да ли ће на Интерполовој потјерници завршити и Срби из Србије и сви други слободномислећи људи који не признају оно чега није било?

„Да ли ће овај закон послужити за коначни обрачун са /предсједником Србије/ Александром Вучићем и свима нама који не дамо да Срби постану народ геноцида?“, додаје Вулин.

Вулин пита шта ће рећи Инцко и они који га подржавају ако Србија донесе закон о забрани признања Косова и Метохије као независне државе и на потјерницу стави све који о Аутономној покрајини Косову и Метохију говоре као о држави Косово?

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести