НОВОСТИ

Како Стевандић коментарише сутрашњу сједницу Представничког дома?

02/02/2022

Предсједавајући Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић рекао је Срни да ће посланици из Републике Српске присуствовати сутрашњој сједници овог дома само уколико буду третирани равноправно.

 

Ненад Стевандић

 

– Учествоваћемо у раду парламента само у варијанти у којој се наша воља неће злоупотријебити – рекао је Стевандић.

Он је истакао да је Република Српска показала демократски капацитет, нудећи компромисе и рјешења која не вријеђају ниједан народ, и она поштује равноправност према свим народима и грађанима, дајући сваком једнака права, штитећи сваког грађанина да не буде називан погрдним именима, као и ентитете и етничке групе.

– Колико ће се то разумјети, видјећемо сутра. Жао ми је што баш нисам у доброј здравственој могућности да сутра стигнем у Сарајево, али је најважније да Република Српска јесте неко ко трага за рјешењима, ко нуди сарадњу и компромис и која је отворена за заједничку будућност без вријеђања – рекао је Стевандић.

Стевандић је поручио да Република Српска неће дозволити да буде оскрнављена, да неће дозволити интервенционизам и подмукли начин одузимања надлежности или да је спречавају да оствари своја права на било који начин.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би сутра да у првом читању разматра Приједлог измјене и допуне Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ.

Остале Вијести