НОВОСТИ

Ковачевић: Бошњаци константно очекују да странци испуњавају њихове жеље

02/09/2021

Приједлог Шефика Џаферовића упућен Кристијану Шмиту да смијени српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика је смијешан и додатно разоткрива политички менталитет Бошњака, који константо очекују да странци испуњавају њихове политичке жеље, рекао је савјетник српског члана Предсједништва Радован Ковачевић.

 

Радован Ковачевић

Савјетник српског члана Предсједништва Радован Ковачевић

 

„Додик није ништа спорно урадио, гласао је како је гласао /на сједници Предсједништва/, исто као што и друга два члана Предсједништва у неким случајевима гласају против. Називати то злоупотребом је безобразно јер нико осим грађана Републике Српске нема право да одређује Додику како ће гласати у Предсједништву БиХ“, истакао је Ковачевић.

Он је изјавио за Спутњик да Кристијан Шмит није високи представник у БиХ, јер га није именовао Савјет безбједности УН.

„Ко год би желио да смјењује Милорада Додика морао би да зна да би у том случају милион и по грађана Републике Српске једним гласом проговорило о својој жељи, а то је да живе у самосталној држави“, поручио је Ковачевић.

Он је подсјетио да су политички пожар у БиХ изазвали Валентин Инцко и дио међународне заједнице и они могу да га угасе.

„Исто тако, Џаферовић и Комшић, ако желе, могу да учествују у разрјешењу кризе тако што ће да се заложе за укидање наметнутог закона“, додао је Ковачевић.

Када би се то ријешило, поручио је он, БиХ би могла да настави да функционише и да се сви почну бавити неким другим питањима и темама.

Остале Вијести