НОВОСТИ

Ковачевић: Велики митинг ће показати да народ не пристаје на прекрајање изборне воље

22/10/2022

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да је просто невјероватно да они који су тражили да Сарајево броји и одлучује ко ће бити предсједник Републике Српске данас моралишу о томе како неко изазива тензије у Српској само зато што великим народним митингом жели јасно да поручи да неће дозволити да било ко мијења и прекраја изборну вољу грађана Српске донесену на слободним и демократским изборима.

 

Радован Ковачевић, ФОТО: РТРС

 

– Од нас је народ тражио да се организује скуп јер народ жели да покаже да је већинска воља изабрала да Додик буде предсједник Републике Српске, да Жељка Цвијановић буде српски члан Предсједништва БиХ и да СНСД и владајућа коалиција формира и Владу Српске и у име Републике Српске буде њен представник у заједничким институцијама БиХ и да не жели да дозволи да било ко, а поготово не Сарајево, прекраја и мијења изборну вољу грађана Републике Српске – рекао је Ковачевић Срни.

Он је рекао да је потпуно јасно и евидентно да су људи из опозиције из Републике Српске, заједно са својим партнерима Бакиром Изетбеговићем и Жељком Комшићем, уз подршку странаца, потпуно незаконито у Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ донијели одлуку о поновном бројању.

Из тог разлога, додао је Ковачевић, кад су то урадили потпуно незаконито, створили су сумњу да није ријеч о чистим пословима него да неко жели да мијења и прекраја изборну вољу грађана Српске, што је недопустиво и на шта СНСД никада неће пристати.

– Зато ћемо се у уторак скупити, огроман броја људи из цијеле Републике Српске, који ће јасно да поруче да је изборна воља народа у Српској да је Додик предсједник Републике, Цвијановићева српски члан Предсједништва БиХ, а да су СНСД и владајућа коалиција из Српске убједљиви побједници избора – рекао је Ковачевић.

Он је истакао да су на овом незаконитом поновљеном бројању одступања свега 0,7 одсто и готово да не постоји никаква промјена у односу на резултате који су бројани од 2. до 10. октобра, када је ЦИК потпуно незаконито приступио овом такозваном контролном поновном бројању.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести