НОВОСТИ

Ковачевић: Опозиција се буни против изборних резултата – не прихвата вољу грађана

10/10/2022

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да је потпуно нормално да опозиција, односно они који су на изборима добили мањинско повјерење грађана, протестује и да се буни, али није баш нормално када се буни против изборних резулатата, јер то значи да не прихвата слободну демократски исказану вољу грађана земље у којој живе и покушавају политички дјеловати.

 

 

Ковачевић је рекао да највише забрињава синергија која је све очигледнија између потпредсједника ПДП-а Јелене Тривић и Кристијана Шмита, који је дошао у БиХ без било каквог легитимитета, а који се покушава представити као високи представник и који има само један циљ – да ради против Републике Српске и српског народа.

– Видјели смо да је он дан послије избора рекао да су избори протекли у фер и коректној атмосфери, да би онда само два дана послије потпуно промијенио свој став и рекао како зачуђује повећан број неважећих листића у изборима за предсједника Републике Српске – рекао је Ковачевић Срни.

Он сматра да је битно да грађани знају да је на овим изборима био најмањи број неважећих листића и да је много већи број био на изборима 2018. и 2014. године.

– Битно је подсјетити – када је Жељка Цвијановић изгубила од Младена Иванића у трци за српског члана Предсједништва БиХ 2014. године да је разлика између њих тада била нешто мања од 7.000 гласова, а да је било више од 54.000 неважећих гласачких листића – рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, очигледно је да овдје постоји синергија и у тој синергији треба да се зна да је Тривићева једина која је примала Шмита у Српској и њега овдје уважавала и угошћавала.

– Људи из ПДП-а и СДС-а су у Централну изборну комисију /ЦИК/ БиХ мимо закона изабрали своје директне партијске послушнике. На тој релацији – Јелена Тривић, Кристијан Шмит, људи из ПДП-а и СДС-а у ЦИК-у – можемо тражити некога ко би евентуално био спреман да ствара хаос у Републици Српској и БиХ – истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, они нису предочили ниједан доказ да се догодила изборна крађа у Српској.

– Говорили су о неком примјеру из села Крајишник код Градишке гдје Јелени Тривић није уписан ниједан глас. Међутим, предсједник бирачког одбора је сам рекао да је дошло до грешке и да је та грешка исправљена. Исто тако, видјели смо да је у селу Дворови код Бијељине уписан у записник само један глас Милораду Додику, за разлику од неког непознатог кандидата који је добио 140 гласова. То су грешке и примјери који су се дешавали на одређеним мјестима и које локалне општинске и градске изборне комисије исправљају у року од 24 часа – рекао је Ковачевић.

Он је навео да је потпуно јасно да је СНСД убједљиви побједник избора у БиХ и Републици Српској, да је СНСД сам добио више гласова него све странке опозиције заједно и да је, у складу са тим, дошло до побједе појединачних кандидата СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ и за предсједника Републике Српске и да ће то у наредном мандату бити Цвијановићева и Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести