НОВОСТИ

Ковачевић о најављеном митингу: Народ није оно што опозиција мисли

22/10/2022

Професор Милош Ковачевић изјавио је данас да опозиција у Републици Српској непризнавањем изборног пораза на свим нивоима упада у контрадикцију те да је потпуно нелогично и нецивизацијски да неко дира у народну вољу.

 

Милош Ковачевић

Милош Ковачевић

 

Ковачевић је истакао да је контролно поновно бројање гласова са бирачких мјеста за ниво предсједника и потпредсједника Српске показало да нема никаквих разлика у односу на првобитно бројање и да би се тек, да има неправилности које директно утичу на резултат народне воље, могло о нечему говорити.

“Сада се у ствари може говорити о подршци народу и ничему другом и са те стране мора свако ко је иоле деморатски настројен и ко држи до властитог народа да прихвати ту вољу без обзира колико се то некоме свидјело или не. Свиђање је једна ствар, а народна воља је нешто друго”, рекао је Ковачевић.

Он је поручио да је још од времена старе Грчке народна воља једина могућа воља у демократији и да је потпуно нелогично и нецивилизацијски да неко у такву вољу дира.

Ковачевић истиче да је велики народни митинг који је заказан за уторак, 25. октобра у Бањалуци показивање да народ није само оно што опозиција мисли.

“Нереаговање би показало да опозиција има право. Ако опозиција сваки дан диже тензије сасвим је логично да ће бити реаговања са друге стране. Заправо, то је показивање да народ није само оно што опозиција мисли”, рекао је Ковачевић.

Он каже да се изненадио када је кандидат опозиције за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић признао пораз од противкандидата из СНСД-а Жељке Цвијановић.

“Будући да је ту признао пораз, очито да не могу да признају комплетан пораз. Са те стране било би једноставно коректно да се каже да се народна воља мора испоштовати јер је то опозиција и сама тражила. Заправо они сами упадају у контрадикцију”, закључио је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести