НОВОСТИ

Ковачевић: ЦИК што прије да исправи срамоту и објави резултате за предсједника Српске

23/10/2022

Незаконити ЦИК је одмах по окончању ових избора ушао у једну спиралу незаконитости и сада је јако тешко коментарисати било коју одлуку коју они донесу, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 

Радован Ковачевић

Радован Ковачевић

 

“Било је потпуно логично и очекивано да јуче рогласе све прелиминарне резултате општих избора, наравно укључујући и изборе за предсједника Републике Српске поготово уколико се узме у обзир да и ово њихово незаконито поновљено контролно или како га већ зову пребројавање гласова за предсједника Републике Српске јасно указује да не постоје никаква релевантна одступања, да су она сва у домену статистичке грешке и тренутно износе од 0,7 одсто у односу на првобитне резултате које су објављивали од 2. до 10. октобра”, истакао је Ковачевић.

Он је навео да је потпуно јасно да не постоје одступања која могу на било који начин да утичу на резултат, а резултат је тај да је Милорад Додик побиједио своје противкандидате убједљиво са разликом од скоро 30.000 гласова и да је дефинтивно постао предсједник Републике Српске.

 

“Очекујемо да ће ову своју срамоту да исправе у најскоријем могућем року и да ће најкасније сутра објавити резултате и за предсједника Републике Српске”, рекао је Ковачевић за Срну.

 

Он је нагласио да је срамота да 20 дана послије одржавања избора, који су потпуно јасни, у којима је побједник потпуно јасно одређен од грађана Републике Српске, још нема комплетних прелиминарних резултата што додатно показује у каквој земљи живимо.

“И то је један од разлога због којег ћемо у уторак, у Бањалуци на великом народном митингу јасно да поручимо свима да не пристајемо да било ко на било који начин прекраја и мијења изборну вољу грађана Републике Српске, али и да ће Република Српска морати донијети озбиљне политичке одлуке како би заштитила своја Уставом загарантована права, а једно од тих права јесте и да изборе за све нивое из своје надлежности организује самостално”, рекао је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести