НОВОСТИ

Комшић и Џаферовић праве циркус од Предсједништва БиХ

18/08/2021

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић настављају да својим незаконитим и антиуставним понашањем, деградирају ову институцији и од ње праве циркус, речено је Срни у Кабинету српског члана Предсједништва БиХ.

 

Комшић и Џаферовић праве циркус од Предсједништва БиХ

Комшић и Џаферовић праве циркус од Предсједништва БиХ

 

 „Комшић, којем су уста пуна БиХ, а све ради на срозавању и срамоћењу њених институција, сазива ванредну сједницу на којој он и Џаферовић доносе неку одлуку о одобравању одржавање вјежбе ‘ЕУФОР – Брзи одговор 2021’. Они на тај начин само исмијавају и БиХ и институцију чији су чланови, а која би требало да буде професионална и озбиљна“, истакли су из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ упитани да прокоментарише данашњу ванредну сједницу Предсједништва БиХ.

Из Кабинета је наглашено да би обојица за почетак требало да знају основне ствари, а то је да командант ЕУФОР-а, у складу са Анексом 1-А Дејтонског мировног споразума, само обавјештава Предсједништво о одржавању редовне годишње вјежбе.

„Овакве вјежбе се изводе низ година и имајући у виду да је тада повећано присуство припадника ЕУФОР-а на терену, што би могло да изазове неку врсту узнемирења у јавности, команда редовно обавијести све институције и јавност у БиХ“, појаснили су из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Наглашено је да ЕУФОР није ни тражио одобрење него су само обавијестили Предсједништво о својим активностима, а могли су и без тога.

„Стога је сједница Предсједништва о овој теми потпуно непотребна, а посебно је доношење били какве одлуке апослутно небитно, чак и неозбиљно – навели су из Кабинета.

Појашњено је да се ова информација ЕУФОР-а могла само примити на знање и то на нивоу техничких органа Предсједништва.

„Дакле, Предсједништво о овом питању не може да доноси одлуке јер се то од њега и не тражи. Све одлуке које се тичу одбране могу бити донесене само једногласно тако да су данас на тај начин прекршили Устав и Пословник“, нагласили су из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ и поручили Комшићу и Џаферовићу да престану да злоупотребљавају институцију као што је Предсједништво за своје ситне чаршијске подвале и обмањивање јавности у Републици Српској и ФБиХ.

Из Предсједништва БиХ раније данас је саопштено да су чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић на ванредној сједници “одобрили одржавање вјежбе ‘ЕУФОР – Брзи одговор 2021’, на основу писма упућеног од команданта ЕУФОР-а генерал-мајора Александера Плацера”.

Вјежба ће бити одржана од 13. септембра до 3. октобра у јужном дијелу БиХ, наведено је у саопштењу.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести