НОВОСТИ

Копривица: Подршка петицији, подршка Републици Српској

21/10/2022

Није ријеч о персоналној подршци Милораду Додику, односно његовој странки, него је ријеч о противљењу да било ко осим грађана Српске бира њиховог предсједника, рекао је професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду Часлав Копривица.

 

 

“Подршка петицији, није персонална подршка Милораду Додику, него подршка Републици Српској”, рекао је Копривица за РТРС.

Копривица истиче да Западу не смета то што у Српској постоји корупција, него став Милорада Додика према суверенитету Републике Српске.

“Запад жели да се Српска утопи у унитарну БиХ, а Додик се томе противи”, истакао је Копривица.

Како он наводи, по инструкцијама Запада, један кандидат за предсједника Републике Српске дошао је у опасну ситуацију.

Копривица је рекао да нико не смије да мијења и поништава изборне резултате у Републици Српској и да ова петиција прије свега има за циљ да пошаље поруку, да грађани не желе да неко други у име њих бира предсједника Српске.

Бројни интелектуалци у Србији, Српској и свијету потписали су петицију подршке Милораду Додику и српском народу Републике Српске, покренуту у организацији инфо-портала “Факти”, поводом покушаја мијењања резултата избора за предсједника Републике Српске и дестабилизације Српске.

Остале Вијести