НОВОСТИ

Кошарац: Издајничка политика опозиције

05/02/2022

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да се “издајнички, трули и потпуно промашени политички концепт опозиције не може замаскирати њиховом наводном бригом о Републици Српској и српском народу”.

 

Сташа Кошарац

Сташа Кошарац

 

– Коме грађани Српске треба да вјерују – Мирку Шаровићу који данас тобоже брине о закључцима парламента Српске или пак Мирку Шаровићу, који је својевремено као министар на нивоу БиХ, рекао да га не занимају ставови Народне скупштине Републике Српске – упитао је Кошарац.

Он је у изјави за Срну нагласио да опозиција користи неосноване нападе на представнике институција Републике Српске као параван за своју, како каже, кукавичку и безидејну политику.

– Опозициони лидери немају храброст ни капацитет да преузму било какву врсту политичке одгоровности и дају допринос борби за очување уставног капацитета Републике Српске. Излазну карту из концепта српског јединства траже у нападима на власт и институције Републике Српске, што је крајње лицемјерно и подмукло – нагласио је Кошарац.

Он је подсјетио да су представници опозиционих странака у више наврата напуштали салу Народне скупштине Републике Српске, избјегавајући да гласају о важним националним питањима, преносу надлежности, раду високог представника и слично.

 

– Просто је невјероватно да исти ти људи данас некога оптужују за непоштовање закључака Народне скупштине – констатовао је Кошарац.

 

Он је истакао да су српски представници у заједничким институцијама привржени имплементацији закључака Народне скупштине Српске и свој рад у потпуности конципирају на ставовима институција Републике Српске и интересима српског народа.

– Закључцима са посљедње сједнице Народне скупштине још једном је потврђена јасна политика да се одлуке на нивоу заједничких институција не доносе без ставова и сагласности Републике Српске – нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, таква пракса успостављена је након избора Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ и именовања новог сазива Савјета министара.

– То је трн у оку представника опозиције. У претходном мандату, када су у структури заједничких институција учествовали СДС и ПДП, одлуке су се доносиле без сагласности Републике Српске. У том времену смо страховали сваког дана, јер нисмо знали какву ће и у којој мјери штетну одлуку по Републику Српску донијети та структура – навео је Кошарац.

Остале Вијести