НОВОСТИ

Кошарац: Очајнички покушај изборних губитника да изазову српско-српске сукобе

30/10/2022

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да најава нових протеста опозиције у сриједу у Бањалуци представља очајнички покушај изборних губитника да изазову немире, инциденте и српско-српске сукобе с циљем да се успори, заустави и евентуално спријечи провођење народне воље изражене на изборима у Републици Српској.

 

 

– Република Српска је демократска земља у којој они који су по ко зна који пут изгубили изборе имају право да протестују. Међутим, немају право да вријеђају и користе језик мржње с очигледном намјером да изазову немире, сукобе и произведу било какву врсту међународне интервенције која би ослабила и рушила институције Републике Српске. То је оно што се сигурно неће догодити – поручио је Кошарац.

Он је додао да улица неће ријешити основни проблем опозиционих партија, а то је да они нису већинска воља грађана Републике Српске и да су зато поново изгубили изборе.

– Њих, овакве какви су, неће народ. А народ их неће јер немају шта да понуде Републици Српској, осим мржње, политичких сукоба и сарадње са оним странцима који не мисле добро ни Републици Српској, ни српском народу. Они немају никакав политички, нити економски програм, они народу не нуде одговоре ни на једно озбиљно политичко питање, они само иду за памећу једног броја странаца, служе њиховим интересима и папагајски понављају оно што их ти странци науче или траже од њих. То је народ у Републици Српској препознао, зато их неће и зато губе изборе – рекао је Кошарац за Срну.

Он је упозорио да најава нових протеста опозиције може бити и посљедица чињенице да од овакве, неспособне и безидејне опозиције у Републици Српској дижу руке чак и они страни фактори који су их до сада снажно подржавали.

– Нико не воли губитнике, а посебно не воли оне у које уложите огроман новац и не добијете резултате. Сада опозиција треба да положи рачуне, а пошто резултата нема, нови протести су једини начин да на себе поново скрену пажњу. Увјерен сам да огромна већина грађана Републике Српске разумије о чему се ради и да изласком на улицу неће пружити алиби изборним губитницима и њиховим политичким играма – нагласио је Кошарац.

Он је оцијенио да је опозиција суочена и са захтјевима водећих међународних званичника, међу којима има много важних пријатеља Републике Српске и на Истоку и на Западу, да се након избора што брже успостави власт на свим нивоима, како би се и БиХ и Република Српска суочиле са искушењима и изазовима које доноси предстојећа зима и глобална економска и енергетска криза.

– Опозиција се већ 15 година понаша по систему – ‘што горе по Републику Српску, то боље по њих’. На њихову галаму и лажне оптужбе већ су се сви навикли и зато никакви нови протести неће спријечити институције Републике Српске да раде свој посао, да усвоје нови буџет, повећају плате и пензије и донесу адекватне мјере које ће ублажити посљедице велике кризе с којом смо сви суочени. Одговорност је увијек на онима које народ изабере, а власт у Републици Српској спремна је да поново преузме одговорност – поручио је Кошарац.

Он је упозорио на то да ће и опозициони лидери морати да одговарају, не само странцима који су их подржавали него и чланству њихових партија.

– Долази вријеме да лидери СДС-а и ПДП-а, прије свих, одговарају својим партијама за изборни неуспјех. Зато су медијска халабука и протести једини начин да покушају да избјегну ту врсту одговорности. Сигуран сам да ни у томе неће успјети јер у опозиционим партијама има сасвим довољно нормалних, честитих и поштених људи који знају да губитнике и оне које народ неће треба склонити из врха опозиционих партија. То ће и Републику Српску и њене институције учинити стабилнијим, снажнијим и спремнијим да се суоче са свим изазовима у будућности – закључио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести