НОВОСТИ

Кошарац позвао Шаровића да искључи Мектића из СДС

25/10/2021

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара и члан Предсједништва СНСД Сташа Кошарац позвао је предсједника СДС Мирка Шаровића да из СДС искључи посланика те странке у Представничком дому парламента БиХ Драгана Мектића због кршења закључака Народне скупштине Републике Српске о дјеловању представника Српске у заједничким институцијама БиХ.

 

Сташа Кошарац

Сташа Кошарац

 

Позивам Шаровића да искључи Мектића из СДС. У супротном, биће јасно да СДС у потпуности стоји иза Мектићевог данашњег поступања на сједници Уставноправне комисије Представничког дома парламента БиХ – рекао је Кошарац у изјави за Срну.

Према ријечима Кошарца, посланик СДС Драган Мектић данас је својим учешћем и гласањем на сједници Уставноправне комисије Представничког дома Парламента БиХ драстично прекршио закључке Народне скупштине Републике Српске и тако доказао да наставља да игра улогу послушника СДА и шефа Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице.

– Мектић је својим присуством омогућио одржавање сједнице Уставноправне комисије Представничког дома парламента БиХ и није се успротивио приједлозима амандмана на Устав БиХ посланика Наше странке, који предвиђају избор једног предсједника БиХ у парламенту БиХ и парламент БиХ без Дома народа, чиме је доказао да њиме управљају Осмица и његов шеф Бакир Изетбеговић – појаснио је Кошарац.

Он је позвао СДС, али и ПДП и ДНС, опозиционе странке које заједно дјелују у Клубу посланика ове три странке у Представничком дому парламента БиХ, да се изјасне о оваквом Мектићевом понашању и гласању.

– Мектић је и раније, под утицајем СДА, имао сличних испада, али ово је врхунац његовог очигледног дјеловања против Републике Српске и српског народа! Ако не буде јасне ограде од оваквих Мектићевих потеза, биће јасно да су СДС, ПДП и ДНС потпуно застраниле и да на њих ни на који начин не треба рачунати у борби за будућност Републике Српске – закључио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести