НОВОСТИ

Кошарац: Џаферовић понижава српске и хрватске жртве

24/08/2021

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац оцијенио је скандалозном и неприхватљивом изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића којом негира и умањује злочине такозване Армије БиХ у протеклом рату.

 

 Сташа Кошарац

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац

 

„Џаферовићева изјава да је такозвана Армија БиХ била “часна војска која није чинила злочине већ се борила против њих” ноторна је неистина. Уједно, то је врло опасна тврдња која понижава српске и хрватске жртве, пострадале управо од оних које Џаферовић, без имало срама, назива “часним војницима”“, рекао је Срни Кошарац, који је и члан Предсједништва СНСД-а.

Он је поручио да Џаферовић има и да би требало да каже много тога о злочинима такозване Армије БиХ и других одреда који су се борили на страни муслимана у протеклом рату, те улози и наредбама политичког, војног и полицијског врха тадашње РБиХ.

„Умјесто што се прави наиван, нека актуелни бошњачки члан Предсједништва БиХ крене из свог дворишта и призна да су управо припадници такозване Армије БиХ и исламски одреди у БиХ чинили тешке ратне злочине над Србима и Хрватима“, истакао је Кошарац.

Према његовим ријечима, од Џаферовића и других бошњачких политичара очекује се да признају злочине над Србима и Хрватима, те да одбаце наметнута рјешења високих представника, уколико желе добре односе са та два народа.

„У супротном ће БиХ свести на Сарајевски и Зенично-добојски кантон, евентуално још неку општину у околини – у обиму филџана“, нагласио је Кошарац.

Он је подсјетио да Џаферовић лично носи тешко бреме ратне прошлости, за што постоје докази, те додао да треба да буде процесуиран због личне улоге у ратним временима.

„Негирање злочина такозване Армије БиХ и омаловажавање српских и хрватских жртава одавно је модел понашања бошњачких политичара. Крајње је вријеме да прекину са том недопустивом праксом и погледају истини у очи“, нагласио је Кошарац.

Извор: Срна

Остале Вијести