НОВОСТИ

“Ко пита Џаферовића хоће ли БиХ признати референдуме у Украјини”

28/09/2022

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да БиХ нико не пита да ли ће признати референдуме у Украјини.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

“Ја мислим да сви имају право на ту врсту референдума. Мислим да је Запад посијао ту врсту неизвјесности, ако је прихватио да на бази одлуке скупштине или једне групе људи у Косову призна независност, зашто онда не би могло на бази референдума”, рекао је Додик коментаришући изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да БиХ неће признати референдуме у Украјини.

Додик је додао да се за то пита Предсједништво и да Џаферовић може да говори шта хоће.

“Ми мислимо да БиХ неће имати одлуку о томе. БиХ нико и не пита хоће ли признати или неће признати”, изјавио је Додик за “Независне новине”.

Додик је оцијенио да Предсједништво БиХ неће бити у прилици да одбије те референдуме, барем не у периоду у мјесец и нешто дана, док не дође ново, а да не вјерује да ће то учинити ни нови сазив.

“Ја ћу уложити сваку врсту вета, јер сматрам да БиХ нема с тим ништа. Он /Џаферовић/ се боји овог нашег референдума, који му виси за главом”, рекао је Додик.

Од 23. до 27. септембра у Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској области и ослобођеним територијама у Запорошкој области, одржани су референдуми о припајању Русији.

Огромна већина бирача у овим областима подржала је прикључење Русији, а међу посматрачима на овим референдумима били су и посматрачи из Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести