НОВОСТИ

Кривокапић: Држава ће свима гарантовати безбједност

04/09/2021

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић упозорио је вечерас црногорске грађане да не насиједају на манипулације и провокације оних који су зарад личне користи и привилегија спремни да и рођену браћу гурну у сукоб и поручио да ће држава свима гарантовати личну безбједност.

 

Држава ће свима гарантовати безбједност

Држава ће свима гарантовати безбједност

 

“Нажалост, свједоци смо да поједине политичко-криминалне структуре, које страхују од скорих реформи у правосуђу, које зебу да ће рука правде коначно да загосподари Црном Гором, сада не бирају средства да унесу немир и тензије међу браћом, нашим пријатељима, комшијама и кумовима, само зарад очувања позиција и материјалне користи”, наводи Кривокапић.

Он је вечерас у обраћању грађанима Црне Горе истакао да су мир, разумијевање, уважавање различитости, стабилност и међубратска слога највише вриједности ове земље које нико нема право да угрози.

Кривокапић је позвао све релевантне друштвено-политичке, али и медијске актере, да учине све како би се смириле беспотребно нарасле тензије.

“Нећемо дозволити било коме да угрози грађански мир у Црној Гори, што је и један од највећих европских вриједности, док ће они који то покушају морати да одговарају пред законом и демократским институцијама Црне Горе”, поручио је он.

Шеф цроногорског скупштинског Одбора за безбједност Милан Кнежевић рекао је да Вијеће за националну безбједност данас није забранило протест комита на Цетињу у недјељу, 5. септембра, у вријеме устоличења Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија, те истакао да је лично био против одржавања тог незаконитог протестног скупа.

Устоличењу митрополита Јоаникија у недјељу, 5. септембра, у Цетињском манастиру присуствоваће и Његова светост патријарх српски Порфирије.

Из Митрополије црногорско-приморске раније је саопштено да ће устоличење митрополита Јоаникија бити обављено без раније планираног свенародног сабора испред цетињског манастира.

Сабор Српске православне цркве је на засједању одржаном 29. маја изабрао владику Јоаникија за митрополита црногорско-приморског СПЦ. Владика Јоаникије је ступио на чело Митрополије црногорско-приморске након што је то мјесто остало упражњено послије смрти митрополита Амфилохија.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести