НОВОСТИ

Лавров на скупу у Београду преноси Путинову поруку

09/10/2021

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров ће у понедјељак, 11. октобра, у оквиру радне посјете Београду, учествовати на јубиларном састанку на високом нивоу Покрета несврстаних, рекла је портпарол руског министарства Марија Захарова.

 

 

Сергеј Лавров

Захарова је навела да ће током овог догађаја Лавров пренијети поруку предсједника Руске Федерације Владимира Путина, у којој се истиче посебан значај који Москва даје активностима Покрета несврстаних који обједињава 120 земаља и промовише принципе равноправне међудржавне сарадње.

– Први пут у историји Русија ће наступити на мјесту Покрета несврстаних у новом својству – посматрача, које је примила у јулу на иницијативу руског предсједника Путина. Тај корак постао је јасан доказ блискости приступа наше земље и Покрета несврстаних ка многим глобалним проблемима и отварању широких могућности за изградњу узајамног партнерства, укључујући и кроз УН – навела је Захарова на посљедњем брифингу.

Раније је најављено да ће овом скупу 60 година Покрета несврстаних присуствовати бројни државници и најмање 40 шефова дипломатија.

Остале Вијести