НОВОСТИ

Лавров у недјељу са Вучићем у Београду

06/10/2021

Предсједник Србије Александар Вучић састаће се у недјељу у Београду са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим, потврђено је Тањугу у Предсједништву Србије.

 

Сергеј Лавров

Сергеј Лавров

 

Лавров ће допутовати у Београд поводом одржавања самита Покрета несврстаних 11. и 12. октобра.

Очекује се да двојица званичника разговарају о даљем развоју билатералних односе двије земаља, о стању у региону, а нарочито би у фокусу требало да буду турбулентна ситуација на Косову и Метохији, послије тензија које је изазвала власт Аљбина Куртија шаљући специјалце РОСУ на административне прелазе на сјеверу српске покрајине.

Вучић ће се сутра састати и са замјеником предсједника Владе Русије и копредсједником руског дијела Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије, Јуријем Борисовим, који је од данас у дводневној радној посјети Србији. Очекује се да буде ријечи о енергетској кризи која потреса свијет, због енормно високих цијена гаса у Европи.

Такође, Вучић ће са гостом разговарати и о новом гасном аранжману са Гаспромом који истиче крајем године. Тренутно Србија плаћа плави енергент који стиже из Русије по скоро пет пута нижој цијени од актуелне на европском тржишту.

Остале Вијести