НОВОСТИ

Лидери ОПОЗИЦИЈЕ сутра пред ЦИК-ом: Протести с циљем дестабилизације и изазивањем немира

21/10/2022

Према информацијама до којих је ексклузивно дошао АТВ, у суботу, 22. октобра, испред канцеларија Централне изборне комисије Босне и Херцеговине (ЦИК БиХ) поједини лидери опозиције из Републике Српске планирају организовати протесте због изборних резултата.

 

Лидери ОПОЗИЦИЈЕ

Лидери ОПОЗИЦИЈЕ

 

Како АТВ сазнаје, један од организатора протеста је Владо Мандић.

За сутра је прво планиран састанак Јелене Тривић и Дарка Бабаља са Млађеном и Владом Мандићем у једном угоститељском објекту на подручју општине Источна Илиџа.

Осим њих, на састанку би требали да присуствују и чланови њихове „групе за притисак“.

Учесницима протеста ће, како сазнајемо, бити понуђене дневнице у износу од 100 КМ.

Њихова намјера је да након одласка учесника пред ЦИК, „група за притисак“ остане у том угоститељском објекту, и да реагују по потреби, с циљем изазивања немира, како би се извршио притисак на доношење одлука ЦИК-а, те како би се изазвала дестабилизација и нарушавање стања безбједности у Републици Српској.

Како сазнајемо од нашег извора, лидери опозиције за свој план имају једног или више сарадника ЦИК-а.

Подсјећамо, Владо Мандић саслушан је у МУП-у РС 30. септембра након што је извршена контрола два путничка аутомобила у којима се налазило шест особа, А.Ш., Д.С., В.М., С.Л. и З.С., држављани БиХ и Н.М., држављанин Србије.

Контрола је извршена код Тржног центра „Делта“ и сервиса „Видовић“ у насељу Борик.

„Након извршене контроле лица су позвана на информативни разговор у службене просторије, гдје су након узетих изјава лица напустила службене просторије“, речено је тада у МУП-у Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести