НОВОСТИ

Лукач: Ниједан нормалан човјек неће послати своје дијете у нови рат

26/10/2021

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач коментаришући изјаве Бакира Изетбеговића рекао је да ни један нормалан човјек неће послати своје дијете у нови рат.

 

Драган Лукач

 

Додаје да политичари не смију одвести народ у неки нови сукоб јер никоме не би добро донио.

Према његовим ријечима, сви људи који су учествовали у рату и ратним дејствима на било којој страни веома добро знају да на овом подручју рат никоме није потребан нити га ко жели.

– Ова садашња генерација политичара не смије одвести народ у неки нови рат, не смију послати младе људе као што су некада моју генерацију не размишљајући шта ће бити, а посљедица свега тога је што смо на све стране имали на хиљаде мртвих, стотине хиљада расељених и још данас живимо веома лоше управо због тих ратних дејстава јер се нико не може похвалити да му је рат донио нешто добро – рекао је Лукач.

Додаје да дјеца политичара који призивају рат сигурно неће учествовати у њему.

– Знали смо и видјели да већина дјеце политичара који су послали и мене и моју генерацију у рат нису била у том истом рату. Сигуран сам да ни дјеца политичара који данас призивају рат, како би били велике вође, такође, неће бити у рату, већ ће се склонити негдје друго, а за њихове идеје и лудости треба да ратују и гину туђа дјеца – рекао је Лукач.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести