НОВОСТИ

“Материјали за посебну сједницу достављени и неће бити повучени”

12/11/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Челинцу да су сви материјали за посебну сједницу о враћању надлежности достављени Народној скупштини и неће бити повучени, те да се чека одлука Колегијума, који треба да закаже термин сједнице.

 

Материјали за посебну сједницу

Материјали за посебну сједницу

 

Реагујући на нападе опозиције из Републике Српске када је ријеч о одржавању посебне сједнице посвећене враћању одузетих надлежности, Додик је поручио да нико ни од чега не одустаје.

“Објашњено ми је да се прво одржава редовна сједница Народне скупштине 24. новембра, те да ће по њеном окончању бити договорен термин одржавања посебне сједнице”, рекао је Додик новинарима у Челинцу.

Додик је навео да опозиција не зна шта би друго него спекулисала.

“Да је одређено да сједница буде сутра, напали би зашто је сутра. То говори о конвертитима који се зову опозиција, али ко још вјерује у то што причају Црнадак или Станић. ПДП треба да објасни оптужбе свог потпредсједника из Требиња који је изнио низ оптужби за корупцију”, тврди Додик.

Према његовим ријечима, /шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Миладин/ Станић би могао да објасни “ко је недавно у Милвокију у САД купио кућу”.

 

Додик је рекао да је добро да сви изуче припремљени материјал.

 

“Јављају нам се и људи из опозиције који држе до патриотизма, а не до издаје коју промовишу ПДП и СДС и њихова руководства. Ти људи су исто тако спремни да у неком дијелу подрже те активности јер је ријеч о Републици Српској”, нагласио је Додик.

Он је навео да овђе није ријеч ни о владајућој коалицији, ни о СНСД-у, нити било чему другом, осим о статусу и суштини функционисања саме Републике Српске и суштини односа у БиХ између Српске и Сарајева.

“Остајемо при томе. У наредном периоду очекујемо значајне састанке који ће бити прилика да објаснимо нашу позицију. То што опозиција спинује, то је код њих уобичајено”, истакао је Додик.

Додик је рекао да је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган приликом недавног сусрета послао низ порука чија је суштина да жели да се разговара о односима у БиХ, те да је он то прихватио.

“Веома је важно да ми као Срби можемо отићи у Анкару и објаснити наше ставове. Морам да кажем да сам објаснио све детаље нашег положаја и Ердоган ће додатно утицати и бити спреман да посредује у многим питањима”, рекао је Додик.

Додик је нагласио да је то довољно за рационалну политику.

“За ову имагинарну коју води опозиција, не знам шта би више могао да кажем да би нахранио њихове сујете”, рекао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести