НОВОСТИ

Милановић: Разговор Додика, Човића и Изетбеговића, уз подршку три предсједника

28/10/2021

Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је данас да би представници конститутивних народа у БиХ требало да се састану са њим, те предсједницима Србије Александром Вучићем и Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, али да је према тој идеји уздржан лидер СДА Бакир Изетбеговић.

 

Зоран Милановић

Зоран Милановић (Фото: Nacional/M.K)

 Милановић сматра да би такав формат сусрета могао да доведе до резултата, док преговарање путем “разноразних посредника и амбасадора не води никуда” и БиХ је “закопало у пијесак до врата”.

Хрватски предсједник каже да је о томе разговарао прије два дана са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

– Разговарали смо о томе да за заједнички сто сједну представници конститутивних народа у БиХ – Драган Човић, Бакир Изетбеговић и Милорад Додик, уз неку врсту подршке мене, Вучића и Ердогана – рекао је Милановић новинарима у Делницама.

Милановић каже да је мислио да контактира Ердогана и да је увјерен да би пристао на ту идеју, док Изетбеговић тренутно има “неке резерве” према томе.

– Ја га не нападам и прозивам, он мора да објасни зашто – рекао је Милановић.

Он је поновио данас да се са Додиком састао као са представником српског народа у БиХ, истичући да су у Хрватској неке ствари могуће, а у БиХ нису, преноси Н1.

– Дејтон је ступио на снагу да би се осигурао мир. Тај споразум је линија преко које се не смије ићи – поручио је Милановић.

Остале Вијести