НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Милуновић: Суд БиХ је политички суд

10/08/2021

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да није изненађен одлуком Суда БиХ о одређивању притвора генералу Миломиру Савчићу, јер је по ко зна који пут показао да није суд права и правде, већ политички суд.

 

Душко Милуновић

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић

 

„Основни циљ овог суда је да оптужи и ухапси што већи број Срба, врло често без икаквих доказа, како би српском народу наметнуо трајну љагу, кривицу и колективну одговорност за грађански рат у БиХ“, истакао је Милуновић у писаној изјави за медије, реагујући на одлуку Суда БиХ о одређивању притвора предсједнику Борачке организације Републике Српске.

Према његовим ријечима, одлука о одређивању притвора за часног генерала Миломира Савчића, који дефинитивно није прекршио ниједну забрану Суда, спада у ред истог пројекта.

Милуновић напомиње да Суд БиХ од свог формирања до данас није настојао да покаже своју објективност, професионалност и правичност, те пита како објаснити чињеницу да не постоји правда у њиховом систему за масовно страдање српских цивила у Подрињу.

„Као да тамо није било војних структура такозване Армије БиХ који су имали командне дужности, а на основу њих и командну одговорност за почињене злочине“, указује Милуновић.

Министар пита и како објаснити некажњене злочине у Крајини, масовне гробнице цивила, камером забиљежено дивљање хорди Атифа Дудаковића, што за Суд БиХ није злочин.

„Како објаснити бројне логоре у Сарајеву, стратишта попут Казана и некажњене злочинце за невине сарајевске жртве. Добровољачка и Тузланска колона, по међународном праву, легално и легитимно договорено повлачење, на кукавички начин су нападнуте од актера, које овај Суд штити“, рекао је министар Милуновић.

Он истиче да је пуно важније за тај суд трошити вријеме на пар јавно изговорених реченица часног генерала које нису у вези са забраном који је тај суд наметнуо, него посветити се српским жртвама, женама, дјеци и заробљеницима убијеним у протеклом рату.

Суд БиХ одредио је јуче притвор генералу Миломиру Савчића “због кршења мјера забране у његовим иступима у јавности”, а његов адвокат Миодраг Стојановић најавио је жалбу на ову одлуку.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести