НОВОСТИ

НАТО више не треба да постоји

23/08/2021

НАТО је био измишљотина за хладни рат, за борбу против комунизма. Комунизма нема и НАТО припада у историји и то треба јасно да се каже. И ту је Трамп био у праву, сматра Жарко Пуховски.

 

НАТО

НАТО

 

„Ово је катастрофа НАТО-а, показује да овај војни савез нема смисла. НАТО је био измишљотина за хладни рат, за борбу против комунизма. Комунизма нема и НАТО припада у историји и то треба јасно да се каже. И ту је Трамп био у праву”, изјавио је хрватски публициста и филозоф  Жарко Пуховски, напомињујући да је криза у Авганистану други пораз САД као свјетског полицајца у посљедњих 50 година.

„Заборавља се да, када људи дођу са оружјем, није битан садржај који доносе, него форма оружја. Кад на мене пуцају, мени је свеједно да ли на мене пуцају у име демократије или у име феудализма – они на мене пуцају и моји су непријатељи”, казао је Пуховски, пише загребачки портал “Индекс”

„Није ствар у демократији, ствар је у покушају да се наметне револуција живота, да се из племенских заједница – то није друштво – скочи у нешто. Та идеја да САД промовишу демократију, то је непојмљивији скандал од идеологије.

У Америци већи број људи нема право гласа него у Русији. Америка убија више својих држављана него Русија. Не заборавимо, десетине, ако не и стотине хиљада људи црне боје коже су онемогућени да учествују на изборима, у неким савезним државама и законски”, истакао је Пуховски.

Извор: Политика

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести