НОВОСТИ

“Нелегални наступ Комшића узнемирава јавност”

24/09/2021

Удружење Срба из БиХ у Србији иступ предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића пред Генералном скупштином УН, у којем оптужује Србе и Србију за претензије у региону, сматра нелегалним и узнемиравањем јавности неистинама пред цијелим свијетом.

 

Жељко Комшић

 

“Запањени смо пристрасном реториком Комшића, која провоцира Србе, у његовом иступу у УН”, наводи се у саопштењу овог удружења.

Ово удружење истиче да Комшић оптужује Србе за претензије у региону.

“Патолошка опсједнутост ‘српским свијетом’ се с правом може назвати ‘комплексом млађег брата’. Србија се прозива да жели нешто од некога у региону, а свима управо она несебично даје и пружа”, додаје се у тексту.

Распад Југославије су, оцјењује ово удружење, највише жељели Бошњаци и Хрвати, јер су били заступници мишљења да је то “великосрпска идеја”.

“Данас 30 година послије, хоће да успоставе што су имали, али ревизијом односа, то јесте да су Срби кривци цивилизацијског понора на овим просторима”, додаје Удружење Срба из БиХ у Србији у саопштењу.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић директно је у говору пред Генералном скупштином УН у Њујорку оптужио Хрватску и Србију за наставак ратних политика присвајања дијелова БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик раније је саопштио да је Комшић самовољно отишао у Њујорк на сједницу Генералне скупштине УН, без одлуке Предсједништва, да је тамо у приватној посјети и да не може да представља БиХ, као и да је о томе обавијестио Генералног секретара УН.

Остале Вијести