НОВОСТИ

Не признајемо Шмита – Његове изјаве скандалозне

02/11/2021

Не признајемо Кристијана Шмита а не његове писаније, поручују то јасно грађани након што су чули шта је Шмит скуцкао на 34 стране свог Извјештаја. Јужњаци ко и обично бритки на језику.

 

Кристијан Шмит

Кристијан Шмит

 

“Нула од човјека, ето све сам ти рекао, нико га живи не признаје, ово мало Бошњака и ето ти.Човјек је дошао без одлуке УН, мислим да је самозвани играч и да неће дуго трајати. Мислим да је беспотребно мјешање странаца, а то се из досадашњег искуства виђело, поготово што су необјективни. Ради против нас, против Републике Српске и Српског народа. Како бих коментарисао, човјек који је постављен, ко га је поставио зна се, ја га не толеришем никако као високог представника, не дао Бог”, казали су грађани.

Ни став струке се не разликује много. Шмитов извјештај, све његове досадашње изјаве и поступке доктор политичких наука Владе Симовић описује само једном ријечју, скандалозно. Није то ништа чудно, каже Симовић, јер је сам Шмит рекао да је у БиХ стигао као политичар, а не као дипломата.

 

“Замислите да ја, Ви или било ко из Републике Српске оде у Њемачку и каже ја сам тај који је политичар иако нисам ваш држављанин иако ме ви нисте бирали и ја одређујем шта ће бити ваши закони и ја одређујем ко ће да влада или не. То је скандалозно”, рекао је Владе Симовић, доктор политичких наука.

 

А без тог скандалозног чини се да БиХ никако не може. Ни Шмит овај извјештај није могао написати сам, очигледни су бошњачки ставови у њему. Данијел Симић каже да је јасно да је Кристијан Шмит апсолутно једностран.

“То је један континуитет зла који долази из окупационе управе као што је ОХР. Истакао бих да он у свом дугачком предуводу гђе се наравно бави Републиком Српском и проблем који је изазван присуством страних судија у Уставном суду и фаворизовањем муслиманске популације у свим пољима он пребацује на Републику Српску и у том једном дугачком предуводу пола реченице посвећује једној грозној нефункционалности ФБиХ која већ три године нема конституисану власт”, истиче Данијел Симић, уредник портала “Фронтал.рс”.

У прича са Шмитом осим што је све скандалозно одавно је познато да је све и нелегално. Нелегалан је његов долазак, његов извјештај а нелегално је и његово недавно обраћање Парламентарној скупштини па аналитичари кажу да је све ово чисто „политичко насиље“ над Републиком Српском.

Остале Вијести