НОВОСТИ

“Ни Вулин, ни Вучић не спремају руске добровољце да врате Косово”

03/11/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да ни он, нити предсједник Србије Александар Вучић не спремају и не траже руске добровољце, а да Србији, да хоће да се силом врати на сјевер Косова, не би требали ни Руси ни било који други странци.

 

Александар Вулин

 

Српски министар је на овај начин реаговао на изјаву бившег команданта такозваних Косовских безбједносних снага Кадрија Кастратија да има информације да Вучић и Вулин регрутују руске плаћенике да би их довели на сјевер Косова, саопштено је из МУП-а Србије.

Вулин је рекао да “када код Шиптара проговори страх и нечиста савјест, обично лупетају о српској агресији и руској опасности и почну да кукају како је Вучић опасан, а Србија велика”.

– Да Србија хоће да се силом врати и на сјевер и на југ Косова и Метохије, не би јој требали ни Руси ни било који други странци, довољни су Срби рођени на Косову и Метохији – рекао је Вулин.

Он је навео да су се у то “Албанци увјерили када су слали бахате специјалце на сјевер Косова и Метохије, а понизне и уплашене их повлачили на југ”.

Вулин је навео да “албанско лупетање о Русима на сјеверу Косова и Метохије треба да послужи као разлог да НАТО још једном подигне оружје како би водио рат који Албанци сами никада нису могли да добију, баш као што сами нису могли да направе ни државу”.

– Ако силе Запада имају глава својих грађана на бацање и жеље да воде албанске ратове, ми Срби главе своје дјеце за губљење немамо – нагласио је Вулин.

Према његовим ријечима, Вучић је једини лидер на Балкану коме је до мира стало више него до сопствене политичке будућности, али то је његова снага, није слабост.

Остале Вијести