НОВОСТИ

Новаковић-Бурсаћ: Посланици из Српске неће присуствовати Шмитовом обраћању

28/10/2021

Посланици из Републике Српске данас се неће појавити на обраћању Кристијана Шмита посланицима у Представничком дому парламента БиХ, изјавила је Срни шеф Клуба посланика у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

 

Сњежана Новаковић Бурсаћ

 

Бурсаћева је навела да дешавања протеклих дана у овом представничком тијелу, која укључују и одлуке Проширеног колегијума Представничког дома донесене мимо Пословника, представљају још један корак у дестабилизацији стања у БиХ и разваљивању институција.

– Све што су радили протеклих дана, радили су мимо правила и принципа на којима Парламентарна скупштина функционише, а истакнути примјери су доношење одлуке за обраћање Кристијана Шмита и слање писма чланова заједничког Колегијума из бошњачког народа Дениса Звиздића и Бакира Изетбеговића на разне адресе, што представља класичан примјер узурпације институција – навела је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, све су то додатни кораци у разградњи институција БиХ јер су урађени мимо процедура и мимо уважавања представника других конститутивних народа и представника Републике Српске.

– Данашње најављено обраћање господина Шмита посланицима из Федерације БиХ у сали Представничког дома ми помало дјелује и као подвала њему самом у познатом маниру сарајевске чаршије, и заиста ме чуди да су му то његови сарадници дозволили или приредили, али то је већ његов проблем – рекла је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, битно је нагласити да је проширени Колегијум који је себи дао за право да допусти Шмитово обраћање то учинио искључиво гласовима представника бошњачких странака јер за ту одлуку није гласао нико из Републике Српске, а ни представници хрватског народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести