НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Слиједи закон о злоупотреби појма геноцид

03/02/2022

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је припремљен драфт приједлога закона о злоупотреби појма геноцид, који би се донио у парламенту БиХ, те да је остало да се ураде још неки његови технички детаљи.

 

Сњежана Новаковић Бурсаћ

Сњежана Бурсаћ Новаковић

 

Један од закључака Народне скупштине је да тај закон упутимо у процедуру – рекла је Новаковић Бурсаћ новинарима.

Она је истакла да је у БиХ превише манипулација.

– Једна од болнијих и злокобнијих манипулација је манипулација појмом геноцид. Крајње је вријеме и на томе радимо са институцијама Републике Српске, да се једна по једна од манипулација стави ад акта – истакла је Новаковић Бурсаћ.

Она је напоменула да се овдје манипулише демократијом и демократским принципима када се бирала Централна изборна комисија БиХ што је учињено недемократски и кршењем свих могућих начела демократије.

– Крше се принципи правде и правичности када су у питању пресуде за ратне злочине и у Суду БиХ је таква диспропорција у рјешавању злочина почињених над једним народом у односу на неке друге – навела је Бурсаћ и додала да ће посланици из Републике Српске тај свој приједлог закона када буде припремљен предложити на усвајање парламенту.

Остале Вијести