НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Шаровић води политику Сарајева и својих налогодаваца

24/08/2022

Члан Предсједништва СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да је лидер СДС-а Мирко Шаровић најновијим изјавама опет изједначио одговорност предсједника СНСД-а Милорада Додика и СДА Бакира Изетбеговића за кризу у функционисању БиХ што је једна од најопаснијих теза коју је опозиција у Републици Српској приграбила и промовише – мало по налогу оних који њима управљају, мало из жеље и наде да се дочепају којег гласа више.

 

 

урсаћева је за Срну навела да је тешко повјеровати да предсједник некад велике и значајне српске странке као што је била СДС изједначава дјеловање Изетбеговића које је нескривено у правцу стварања унитарне БиХ са оним што ради Додик у правцу заштите Устава, истичући да је очито и то могуће кад не водите сопствену политику и не сагледавате процесе из правог угла.

– Наравно да је сузбијање криминала и корупције важно питање у свакој земљи, па и у БиХ, али не кандидује се Шаровић за главног тужиоца већ за српског члана Предсједништва БиХ, једну од кључних функција са које се брани позиција српског народа и Републике Српске у БиХ – рекла је Бурсаћева.

О националним темама, додала је она, Шаровић се, наравно, не изјашњава – мало зато што му је тако речено, а више да се не замјери налогодавцима и сарајевској чаршији, а склања се и од тема заштите надлежности Републике Српске чије институције управо треба да рјешавају проблеме грађана и чине њихов живот бољим.

– Али кад се већ дотиче корупције по којој смо, како рече, најгори у Европи, било би примјерено да истакне свој и допринос својих најближих сарадника тој неславној позицији – од колеге из Савјета министара и посланичких клупа Драгана Мектића, до кума из Службе заједничких послова Драгана Шојића који су предмет истрага и оптужница управо због наведене “дјелатности” – указала је Бурсаћева.

Она је оцијенила да је ред да Шаровић већ једном јавности појасни своје милосрђе по питању помиловања 240 осуђеника у само три године мандата предсједника, што је највише у историји Републике.

– За СНСД јесте, али за Републику Српску није добро што је тренутна опозициона понуда овако безидејна и која је, умјесто аутентичне, националне политике изабрала да слиједи туђе циљеве и идеје – рекла је Бурсаћева.

Шаровић је у саопштењу поручио Додику “да се мане Изетбеговића” и да грађанима одговори зашто су овако сиромашни.

Шаровић га је упитао и зашто је БиХ у перманентној кризи посљедњих годину дана – “да ли ту кризу изазива он заједно са Изетбеговићем или је и за то крива опозиција”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести