НОВОСТИ

Овом одлуком Инцко оставља гору ситуацију од оне коју је затекао

23/07/2021

“Ово је кукавичја одлука. Инцко је то урадио у задњем тренутку прије напуштања БиХ и ових простора. Тако је иза себе оставио гору ситуацију од оне коју је затекао када је тек дошао у БиХ”, каже предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

 

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић

 

Гдје год се појави међународна заједница иза себе оставља хаос, неред и горе стање него што је било прије него што су дошли да “заведу ред” и помогну домаћим властима.

“Треба се поставити основно питање: Шта је циљ тог закона и шта је циљ те одлуке? Да ли је то стављање догме на тему Сребренице? Да ли то значи да се не може ни у научној, ни у стручној јавности водити расправа о тим догађајима, изводити нови докази и утврђивати истина?”, каже Савчић.

Како каже, срби немају другог избора него да наставе борбу за доказивање истине и за утврђивање тачно онога што се догодило, не само у Сребреници, него на цијелој територији Босне и Херцеговине.

“Било је покушаја и разних Тужилаштава, али прије свега политика које стоје иза њих, да се и у многим општинама БиХ прогласи да се у протеклом грађанском рату десио геноцид. Нису имали довољно храбрости, али и безобразлука да то ураде. У овом случају заиста се поставља питање зашто је ово урађено, ако је правно и стручно доказиво – нема потребе да се било шта намеће или да се негира”, поручује Савчић.

Извор: АТВ

Остале Вијести