НОВОСТИ

Од мене неће добити подршку за резолуцију против Србије

06/07/2021

Вучић каже да „разумије гњев бошњачког народа због Сребренице”, гдје је нападнут прије неколико година када је био премијер Србије, али и не његово руководство, које га је данима позивало, а када је дошао да се поклони бошњачким жртвама, тамо су на њега гледали као на „смрдљив сир”.

 

нападнут прије неколико година када је био премијер Србије

Предсједник Србије Александар Вучић нападнут прије неколико година када је био премијер Србије

 

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да од њега неће добити подршку за резолуцију против Србије, али да ће увијек добити поштовање за бошњачке жртве.

– Онда сам одједном остао сам, један је хтио ногом у главу да ме удари, па ме промашио и ударио у раме. То је била једна ужасна ситуација. Мени је жао тог момка који је покушао да ме удари – рекао је Вучић синоћ за ТВ Хепи.

Вучић је подсјетио да су га у Сребреницу више пута позивали да дође Бакир Изетбеговић и тадашњи турски премијер Ахмет Давутоглу, а да након напада органи БиХ нису нашли за сходно да реагују.

Он је рекао да Србија гради добре односе са свима, да је ово данас најпопуларнија земља у Сјеверној Македонији, да у Албанији све боље стоји, као и у БиХ, прије свега због Срба, али и Бошњака, који разумију јер су сити празних прича.

Вучић каже да људи долазе у Београд, не само због вакцина, јер је престоница Србије као Њујорк за регион, космополитски, али српски град.

Он истиче да Србију за десет година види као развијену и успјешну земљу и најснажнију у економском смислу у региону, али и много снажнији регион.

– Рјешење је да не ратујемо никад. А све што се у Србији наоружавамо служи само да се бранимо, уколико нас неко нападне да можемо да се одбранимо – рекао је Вучић, додајући да Срби данас имају Републику Српску унутар БиХ.

Он је оцијенио да неки у региону одбацују идеју мини Шенгена, јер је то сматрају „Вучићевом великосрпском идејом”, иако би они сами највише профитирали од тога.

Вучић наглашава да у региону можда неко може да добије изборе без мржње према Србији, али да је то без помињања Србије готово немогуће.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести