НОВОСТИ

“Опозициони посланици покушали да скрену ток сједнице са дневног реда с циљем да напусте засједање”

27/10/2021

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је било разлога да се на данашњој сједници парламента заступају витални интереси за Републику Српску, њене грађане, али и за БиХ како би она законито функционисала.

 

Недељко Чубриловић

 

“Ова сједница у том смислу је оправдала своје засједање и свој рад”, изјавио је Чубриловић новинарима након посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је рекао да парламент Републике Српске није имао двотрећинске већине на тачкама на којима је требало и које су биле приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

“Судбина свих тачака које су биле на Предсједништву БиХ јесте да ће оне ући као важеће донесене одлуке. Овђе се показало и да Република Српска учествује у томе кроз рад Народне скупштине Републике Српске”, навео је Чубриловић.

Чубриловић је демантовао тврдње опозиције да посебна сједница Народне скупштине Републике Српске није заказана онако како треба и да се нешто жељело урадити мимо Пословника, истичући да је процедура у потпуности испоштована.

“Пословником је јасно дефинисано како се заказују посебне сједнице парламента Републике Српске и како се одређује њихов дневни ред”, додао је Чубриловић.

Говорећи о раду данашње сједнице Народне скупштине, Чубриловић је рекао да је сједница попримила нежељени ток, тако што су посланици бјежали од теме засједања.

“Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у уводном излагању јасно је образложио зашто се ове теме налазе на дневном реду”, истакао је Чубриловић.

Он је рекао да су опозициони посланици на сваки начин намјеравали да скрену ток сједнице са тема дневног реда с циљем да напусте засједање, да не дођу на гласање и да не прихвате одговорност у смислу доношења одлука.

Народна скупштина Републике Српске није потврдила повреду виталног интереса Републике Српске када је ријеч о више закључака и одлука Предсједништва БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести