НОВОСТИ

Опозиција дјелује по унапријед припремљеном плану?

08/10/2022

Опозиција која је на изборима само потврдила своје мјесто, дјелује по унапријед припремљеним плановима. Чим су видјели да губе, прешли су на план Б, а то је прича о изборној крађи, која није први пут форсирана с њихове стране. Од славља исто вече, до организовања протеста који неће стати на првом, за циљ имају збуњивање јавног мњења, иако је њихов пораз потврђен од свих, само није признат од њих.

 

Опозиција

Опозиција

 

“Па знате, глупостима никад нема краја. Што се више увлачите у ствари које немају ни смисла ни логике и које нису у складу са законима и прописима једне земље, ви сте у већем проблему. Како овдје доћи до тога да заиста схватимо да је чаша пуна воде кад је пуна и да није кад није пуна”, рекао је Слободан Жупљанин, декан Факултета за безбједност и заштиту Бањалука.

Улица није рјешење, сматра професор политичких наука Владе Симовић. Да су се побједници у изборној ноћи понашали као опозиција, односно да су своје истомишљенике извели на Трг да славе, могло је доћи до немира, који не би требало да буду било чије средство борбе.

“Мислим да је Стивен Лукс говорио о тзв. умишљеним побједницима. Знате, често се не може прихватити да сте изгубили изборе, па покушавате убиједити и себе и јавност која слично размишља као и ви да сте побједник, па ако и ЦИК објави резултате супротне, ви то легитимизујете на крају, опет ће остати, као на изборима 2018. да сте као морални побједник”, каже Владе Симовић, професор на Факултету политичких наука.

То што у ЦИК-у, који је у коначници потврдио побједу Милорада Додика, сједе људи из ПДП-а и СДС-а, понашање опозиције чини још ирационалнијим. Са прелиминарним подацима ЦИК је требало да изађе исто вече, а то што су тек сутрадан изнијели своје податке је у најмању руку неозбиљно, сматра политиколог Војислав Савић.

“Постоје два разлога зашто се ЦИК тако понашао. Први је што нису озбиљно урадили посао, нису адекватно припремили за свој посао, иако им је новац одобрен. Други је да су намјерно хтјели оставити простор за манипулације, а ја не знам која је чињениа од те двије застрашујућа више”, додаје Савић.

Онај ко је изневјерио повјерење грађана и ко је унио немир мора бити јавно санкционисан и то од стране медија, политичара, академске и сваке друге заједнице, јер је направио велики проблем. Таква поларизација друштва коју покушава наметнути опозиција је неприхватљива, каже Војислав Савић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести