НОВОСТИ

Опозиција жели понављање избора

11/10/2022

Пале су опозиционе маске. И то у Београду гдје је Јелена Тривић признала да жели поништавање избора.

 

Опозиција жели понављање избора

Опозиција жели понављање избора

 

“Не могу ја тражити поништавнаје, ако немам ниједан доказ за то. А да бисте добили доказ морате отворити вреће. Коначан циљ јесте поништавање избора”, рекла је Јелена Тривић.

Сада је чини се много јасније шта је опозиција наумила – монтираним снимцима, преурањеним проглашавањем лажне побједе, спиновима и спекулацијама, довести до тога да се понове избори а због наводних крађа, ако би их нерегуларни ЦИК под њиховим притиском утврдио, тражити да се забрани поновна кандидатура Милорада Додика. И медији у Србији, којима су се данас обратили, тражили су објашњења за неке контрадикторности које опозиционари данима износе. Попут – хоће ли онда тражити поништавање избора ако ново пребројавање ЦИК-а буде у корист Јелене Тривић? На то директно питање нису добили директан одговор.

“То је хипотетички сад. Ко би ново пребројавање потврдило мене као предсједника. Ја искрено не вјерујем да ће то ићи у том правцу, вјерујем да ће се потврдити велики број нерегуларности, да се да квалификација да је цијели изборни процес био обесмишљен”, додала је Тривићева.

А колико су га обесмислили опозиционари? Данима причају о нула гласова за Тривићеву на појединим бирачким мјестима. Имао их је и Додик али за његових нула гласова данас кажу да немају појма. Без објашњења су и на јасне податке о томе да је Јелена Тривић добила 78 хиљада гласова више у односу своју комплетну политичку базу.

Очигледно је да опозиционари сматрају нетачним све што они мисле да је нетачно. Бројкама које им не одговарају се уопште не баве. Куну се у професионализам ЦИК-а у коме сједе њихови бивши чланови, што је опште познато. Лидер СДС-а је прије само неколико дана сједио са једним од њих, данас опозиционари на то слијежу раменима.

“Они су врхунски професионалци са којима ми немамо апсолутно никакав контакт. Вјерујте ми никакав контакт. Једина ствар коју смо им јавно рекли када су изабрани ти људи јесте радите свој посао у складу са законом”, каже Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

То је Изборни закон који су прекршли када су донијели наредбу о поновном бројању гласова. Да је извршен политички притисак на ЦИК никако не признају али им зато није проблем да се притисцима обруше на Тужилаштво.

“Вршићемо притисак и на њих, одмах да знате. То је наше право што да не”, истиче Тривићева.

Шта је са правима свих оних који нису гласали за Јелену Тривић и који су већина у Српској? Они су за опозицију климоглавци И људи који се продају за 50 марака.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести