НОВОСТИ

Опозиција у распаду: Вучуревић напушта ПДП-Бореновић и Црнадак манипулишу чланством

22/10/2021

Славко Вучуревић на конференцији за новинаре у Требињу рекао је да након 18 година иступа из Партије демократског прогреса.

 

Славко Вучуревић

 

Већ неколико дана у круговима опозиције шушкало се о распаду и унутрашњем неслагању. Данас је истина изашла на видјело када је ПДП-ов Славко Вучуревић

напустио ову странку и појаснио да „ПДП годинама није што је био”, додавши да партијом руководе они који су имали најслабији изборни резултат.
Док ДНС и Ненад Нешић покушавају да прећуте тренутну ситуацију у опозоцији вјешто избјегавајући одговор питања новинара за то вријеме у ПДП-у се дешава раскол.

 

Да су тренутној ситуацији допринијели и пропали протести опозиције у којем се видјела немоћ и нејединство у опозиционим редовима могло се закључити одмах након завршетка самих протеста.

 

Ненад Нешић гостујући на Алтернативној телевизији најавио је наставак протеста увјерен у њихов успјех, а на питање новинарке за ставове остатка опозиције рекао је да не може говорити у њихово име, што нас опет доводи до самог раскола унутар опозиције.
Да је некадашњи вођа ПДп-а Младен Иванић пријеко потребан опозицији поручио је и сам Вучуревић који је рекао да „Бранислав Бореновић и Игор Црнадак манипулишу чланством и врше малверзације са новцем странке. Од данас ће 150 чланова престати да буду чланови ПДП-а“, рекао је Вучуревић.

Вучуревић је истакао да је “ПДП под руководством Бореновића одступио од свих изворних принципа од оснивања странке”.
„Због тога су многи угледни људи напустили странку. Данашњи врх ПДП-а не може се назвати странком. То је једна канцеларија колаборационистичко-квинслиншког типа спремна да ради све за одређену своту новаца. Унутрашњи односи, куповање мандата, незнање и некомпетентност довели су до тога да се странка урушава“, поручио је Вучуревић.

Док се Република Српска бори с враћањем надлежности за то вријеме опозиција гледа властите интересе, на шта је од самог почетка указивао Милорад Додик. Колико је опозиција нејака показује и изјава самог Вучуревић који је нагласио да су “уништени одбори странака који су били најбољи, у Градишци, Требињу и Палама”.

 

Аутор: Уредник

Остале Вијести