НОВОСТИ

Ојачати српски корпус и изабрати легитимне представнике

25/06/2021

Јединствен наступ странака из Републике Српске у Федерацији БиХ на општим изборима идуће године кључ је за више права Срба у ФБиХ, наглашено је на конференцији “Положај Срба у ФБиХ” у организацији СНСД-а Оџак.

 

Конференцији "Положај Срба у ФБиХ" у организацији СНСД-а Оџак

Конференцији “Положај Срба у ФБиХ” у организацији СНСД-а Оџак

Предсједник Општинског одбора (ОО) СНСД-а Оџак Дамир Иветић изјавио је да су предсједници осам општинских одбора СНСД-а из ФБиХ, присуством на конференцији, показали јединство у Федерацији, те да ће СНСД на изборима бити најјача политичка партија која окупља Србе у ФБиХ.

“СНСД ће позвати све политичке партије са српским предзнаком у ФБиХ да заједно формирају листу на предстојећим изборима и да на тај начин ојачају српски корпус и изаберу легалне и легитимне представнике у кантонима и федералном Парламенту”, рекао је Иветић Срни.

Предсједник ОО СНСД Дрвар Горан Броћета, који је делегат у Дому народа Парламента ФБиХ, рекао је да би јединство партија допринијело побољшању статуса Срба.

“СНСД је највећа и најјача партија која истински заступа српски народ у ФБиХ”, нагласио је Броћета.

Он је навео да је на састанку покренута иницијатива да се повећају средства Секретаријату за избјегла и расељена лица која су намијењена Србима повратницима у ФБиХ.

Броћета је додао да је договорено да се интензивира комуникација и координација између општинских одбора СНСД-а ради боље припреме за наредне опште изборе.

Одборник у Скупштини града Мостара и потпредсједник градског парламента Велибор Миливојевић рекао је да је Мостар “град случај” и по томе што је прошле године, први пут након 1992. године, у локалној власти изабран српски представник са листа са српским преџнаком.

“На прошлим изборима у Мостару је успостављено стварно јединство двије странке са српским предзнаком, које је подржано од српских удружења, Српске православне цркве, Републике Српске и Србије”, рекао је Миливојевић.

Он је изразио увјерење да ће и 2022. године доћи до српског јединства у граду Мостару, али јединства и са бројном српском дијаспором широм свијета.

Састанку у Оџаку присуствовали су предсједници општинских одбора СНСД-а Оџак, Босански Петровац, Гламоч, Босанско Грахово, Мостар, Градачац, Дрвар и Купрес, који ће сутра присуствовати свечаном отварању канцеларије СНСД-а у Оџаку.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести