НОВОСТИ

ПДП продужена рука страних агентура; Јелена Тривић пијун Запада? (ФОТО)

14/09/2022

Агенција за националну безбједност САД-а у званичном допису јасно је образложила како ПДП-овог кандидата за предсједника Републике Српске Јелену Тривић види као антируског и потпуно западно оријентисаног политичара.

 

 

У поменутом допису, Џорџ Дејвис, помоћник директора за политику и евиденцију даље детаљно наводи и остале Тривићеве предиспозиције.

„Могла би се ефикасно користити у транзицији Владе Републике Српске по питању текућих проблема које иста ствара органима БиХ. Спремна за ангажовање, прихвата изазове, свјесна ризика преузимања власти“, наводи се између осталог у допису.

Дејвис истиче како је први контакт са ПДП-овом Тривићевом остварен 2011. године током Бечке међународне конференције Стратегија ЕУ за Дунавски регион – перспектива за будућност.

С обзиром на наводе у медијима, као и тврдње званичника Српске како опозиција, а у првом реду Јелена Тривић блиско сарађује са страним агентурама, овим дописом се поменуто потврдило по ко зна који пут.

„Она инсистира на кориштењу њемачких дипломатских канала и организација са којима има значајну сарадњу“, наводи се у допису, а што је потврдило и Тривићево састајање са нелегитимним високим представником Кристијаном Шмитом.

У допису је црно на бијело изнесено да опозицију, тачније ПДП финансира влада САД-а и Британије.

Између осталог, поред финансијске подршке, на реторику ПДП-а директно утичу центри моћи Запада.

Јелена Тривић, као кандидат за предсједника Српске, пропагирајући лажни патриотизам, обавезала се да неће издати тиху подршку дипломатије САД-а, док те исте Сједињене Америчке Државе уводе санкције садашњем руководству Српске.

 

Коментари

1

The comments are closed.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести