НОВОСТИ

Петковић: Београд ће инсистирати на формирању ЗСО

07/09/2021

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић је рекао да ће током дијалога са Приштином у Бриселу у наредна два дана Београд инсистирати на пет важних тема – формирању заједнице српских општина /ЗСО/, несталима, правосуђу, енергетици и слободи кретања.

 

Петар Петковић

 

Петковић је уочи наставка дијалога навео да је сваки пут у Бриселу атмосфера непријатна, али да је српска делегација ту да се бори за српске интересе на Косову и Метохији, као и за поштовање и имплементацију свих договорених споразума.

Он је рекао да је Србија увијек спремна за дијалог и да има конструктиван приступ, те оцијенио да су мир и стабилност на Косову и Метохији пријеко потребни, јер без помирења српског и албанског народа нема мира и стабилности на цијелом Западном Балкану, на чему Србија и инсистира.

–  Ако хоћемо да идемо напред, да се развијамо у економском и сваком смислу, Београд, Приштина и све државе у региону морају да сарађују. Зато је важно да разговарамо у Бриселу јер све крупне и важне теме можемо да решимо само овде у Бриселу и зато инсистирамо на дијалогу – рекао је Петковић за Тањуг.

У Бриселу се данас и сутра одржава наставак техничког дијалога Београда и Приштине, уз посредство специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести