НОВОСТИ

Петковић: Пресудом Тодосијевићу Приштина укида слободу говора у 21. вијеку

25/08/2021

Пресудом предсједнику општине Звечан и посланику Српске листе Ивану Тодосијевићу, који је осуђен на двије година затвора због изјава о Рачку, Приштина покушава да стави фластер на уста не само њему, него и цијелом српском народу на Косову и Метохији, оцијенио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић

 

Петковић сматра да је ријеч о срамној, неприхватљивој и политичкој пресуди Приштине коју албански политичари користе као инструмент за обрачун са српским народом на Космету.

„Том пресудом црним словима је записана такозвана владавина права на простору Косова и Метохије у албанским срединама. Одлуком суда суспендовано је право на слободу мишљења и говора и на тлу модерне Европе у 21. Вијеку“, навео је Петковић.

Он је упозорио да се на овај начин иде на то да се Србима забрани право на мишљење, слободу говора и изношење истине.

„Било би добро да то примијете и Твитер и многе западне земље које говоре о демократији и слободи говора, јер се пресуђује човеку да иде у затвор на две године само зато што је говорио истину и рекао оно што данас осјећа и зна сваки Србин“, поручио је Петковић.

Посланик Српске листе Иван Тодосијевић осуђен је јуче на двије године затвора одлуком Апелационог суда у Приштини, који је потврдио пресуду приштинског основног суда из децембра 2019. године.

Тодосијевић је у априлу 2019. године смијењен са мјеста министра администрације и локалне самоуправе у привременим институцијама у Приштини, непосредно након што је на обиљежавању 20 година од НАТО агресије на тадашњу Савезну Републику Југославију рекао да је “измишљени Рачак” био повод за бомбардовање.

 

Извор: Срна

Остале Вијести